activiteiten > paris a velo
datum: woensdag 22-08-2018 9u00

De voorbije jaren zijn we eind augustus telkens een drietal dagen gaan fietsen, o.a. in de Vogezen, de Eiffel en vorig jaar in de Ardennen.
Dit jaar hebben we een ander concept in gedachten, namelijk "Paris à vélo". Ook als je geen fietser bent, hebben we voor jou iets in petto. We zien het zo:
  • we vertrekken woensdagmorgen 22 augustus in Holsbeek met de fiets;
  • we fietsen woensdag, donderdag en vrijdag telkens ongeveer 130 km en komen vrijdag in de latere namiddag in Parijs aan;
  • we huren een camionette die dienst zal doen als bezemwagen; de bagage van de fietsers kan er in en als je materiaalpech hebt of wat wil uitblazen, kan je als fietser er uiteraard ook plaats in nemen;
  • zaterdag bezoeken we Parijs en zondag 26 augustus keren we met de trein terug.
  • Fietsers die liever al op zaterdag 25 augustus terugkeren, dat kan ook natuurlijk.
Maar er is meer: voor de niet-fietsers en de partners/kinderen van de fietsers voorzien we de mogelijkheid om ook naar Parijs te komen. Het transport naar Parijs moet je dan zelf regelen (trein of auto), maar wij zorgen wel voor het hotel (zelfde als de fietsers) en wij kunnen ook zorgen voor de terugkeer met de trein.
De kostprijs is momenteel nog niet gekend, we kunnen immers pas op zoek naar verblijfplaatsen als we weten met hoeveel we gaan fietsen. Een ruwe schatting brengt ons op 400 euro voor de fietsers (4 overnachtingen, eten, drank, huur camionette), voor de nakomers zal het verblijf (inclusief ontbijt) op ongeveer 50 euro per nacht komen.
Afwijkingen van bovenvermeld schema kunnen natuurlijk ook (bv. maar 1 nacht in Parijs voor de nakomers), te bespreken met de organisatoren.
We willen natuurlijk redelijk vlug zicht hebben op het aantal deelnemers (zowel fietsers als niet-fietsers) zodat we verder kunnen gaan met het uitwerken van de volledige planning. Daarom hebben we opnieuw een doodle gemaakt waarin je kan aangeven of je mee gaat fietsen en/of je nakomt naar Parijs. Wil je deze doodle invullen tegen maandag 7 mei? Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact op met ">Bert. Hij is samen met Bruno, Jan en Jimmy reisorganisator van dienst.
komende activiteiten